Activiteiten 2023

Wij zijn momenteel druk bezig om een mooi programma op te stellen voor 2023. Er staan fantastische masterclasses/workshop opgelijnd. Te denken valt aan o.a. Bridget Bailey en Denise Innes-Spencer (founder of the British School of Millinery en British Millinery Association) Loes de Wolff en Joke Velema.

 

 

Maart 2023

Masterclass met Bridget Bailey - 2 dagen special Filigree

Zaterdag 25 en Zondag 26 Maart 2023

 

Bridget Bailey komt speciaal voor ons naar Nederland om haar filigree technieken met ons te delen. Mis deze exclusieve kans niet.

Wat kun je tijdens deze masterclass verwachten: Bridget zal je technieken aan leren om prachtige stroband lace te maken en filigree patronen. Wanneer je al een keer bij Bridget les hebt gehad weet je dat Bridget een uitstekende docent is en heel gul is met haar kennis. De nadruk in deze masterclass ligt op het leren en het begrijpen van de techniek. De nadruk lig niet op het maken van een compleet gemaakte hoed/fascinator. Je kunt na afloop van deze masterclass de technieken gebruiken om een prachtige fascinator of hoed thuis zelf te maken of het werkstuk waaraan je begonnen bent af te maken.  De masterclass wordt gegeven in het Engels.

 

Kosten van de masterclass zijn Euro 495,00 inclusief BTW voor de 2 dagen. Dit is inclusief lunch, koffie en thee. Deze prijs is exclusief materialen die gebruikt worden tijdens de masterclass. Deze zullen ongeveer Euro 65,- bedragen. Wil je in termijnen betalen neem dan kontakt met ons op.

 

Aanmelding kan vanaf nu - sluitingsdatum 25 Januari 2023.

 

De workshop wordt gegeven in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag.

 

Wil je meer weten stuur een email naar info@pierre-et-pierre.net .

 

 

 

Activiteiten 2022

Helaas hebben wij door Covid dit jaar geen workshops en masterclasses gegeven.

Activiteiten 2021

I.v.m. Covid zullen wij dit jaar geen workshops geven. Wij gaan ervan uit dat wij in 2022 weer een programma voor u kunnen aanbieden vol met nieuwe, leerzame workshops. 

Activiteiten 2019

In 2019 staan weer een aantal workshops/masterclasses in de planning. Hieronder de data en een korte inhoud van de workshops. Wil je meer weten stuur ons een email info@pierre-et-pierre.net of kijk op onze events op onze Facebook pagina.

 • 16 Februari 2019 - Workshop Introductie Fosshape - met Joke Velema
 • 23 en 24 Maart 2019 - Workshop special sinamay techniques - met Bridget Bailey
 • 13 en 14 April 2019 - Workshop Feather flowers - met Carole Maher
 • 15 April 2019 - Workshop Advanced Thermoplastics and new Millinery Materials - met Carole Maher
 • 18 Mei 2019 - Workshop Abaca Silk - met Joke Velema
 • 6 en 7 Juli 2019 - Workshop Buntal mats and freeform - Louise Macdonald.
 • 5 en 6 Oktober 2019 - Workshop Organdy - met Joke Velema

 

Februari 2019

Workshop Introductie Fosshape - door Joke Velema

Zaterdag 16 February 2019

 

 

Pierre & Pierre Millinery Supplies is distribiteur van Fosshape. Omdat dit mooie materiaal nog weinig bekendheid heeft bij veel hoedenmaaksters lijkt het ons goed om door middel van een introductie workshop jullie wat meer wegwijs te maken met dit materiaal.

De technieken in deze workshop zullen o.a. zijn het blokken van Fosshape op een button blok,  eigen mal maken.

Kosten: Euro 135,00 inclusief BTW en 1 meter Fosshape 300 en andere materialen gebruikt tijdens de workshop, koffie en thee.

Wil je meer weten stuur een email info@pierre-et-pierre.net of kijk onder events op Facebook.

 

Maart 2019

Workshop Bridget Bailey - 2 dagen special sinamay techniques

Zaterdag 23 en Zondag 24 Maart 2019

 

 

Bridget Bailey komt weer voor ons naar Nederland om haar technieken met ons te delen. Mis deze exclusieve kans niet.

Wat kun je tijdens deze workshop verwachten: Bridget zal tecnieken aan je leren om het vertrouwde materiaal sinamay een nieuw leven te geven, inclusief verven en het maken van prachtige delicate veren en perfecte punten. Zelfs wanneer je al een keer bij Bridget les hebt gehad is het een goed idee om deze workshop te volgen. Je kunt jezelf altijd verbeteren en weer nieuwe dingen bij leren. Na deze les kun je de technieken gebruiken in je creaties. De workshop gaat meer over het leren, oefenen en begrijpen van de technieken dan het voltooien van een hoed/fascinator.

 

Kosten van de workshop zijn Euro 395,00 inclusief BTW voor de 2 dagen. Dit is inclusief basis materiaal wat gebruikt gaat worden tijdens de workshop, lunch, koffie en thee. Wil je meer weten stuur een email naar info@pierre-et-pierre.net of kijk onder events op Facebook onder events.

 

APRIL 2019

Workshop Carol Maher - Veren bloemen - 2 dagen.

Zaterdag 13 en Zondag 14 April 2019

 

Carol Maher komt speciaal voor ons weer naar Nederland. Vorig jaar heeft zij ons kennis laten maken met thermoplastics. Dit jaar geeft zijn een 2 daagse workshop veren bloemen maken. Op maandag 15 April geeft zij een 1 daagse workshop Advanced Thermoplastics and New Millinery Materials. Deze workshop is apart te boeken.

 

Wat kun je tijdens de veren bloemen workshop verwachten:

Carol leert ons knippen, verven/kleuren, manimpuleren, krullen en assembleren van veren. Hiermee ga je aan de slag om prachtige veren bloemen te maken. Ook zal er tijd zijn om een verenhoed te maken. Welke gelegenheid er ook is een prachtige verenbloem pas bij iedereen. Ook zeer geschikt voor bruiden en als versiering op een hoed of fascinator. Wil je de hele workshop omschrijving ontvangen stuur ons een email info@pierre-et-pierre.net of kijk onder events op onze Facebook pagina.

 

De kosten voor de workshop zijn Euro 395,00 inclusief BTW voor de 2 dagen, echter exclusief Euro 50,00 voor de veren (ook voor thuis gebruik) maar inclusief lunch, koffie en thee.

 

Workshop Carole Maher - Advanced Thermoplastics en nieuwe hoedenmaterialen - 1 dag

Maandag 15 April 2019

Advanced thermoplastics = 4 uren

 

Deze workshop is ontworpen om je naar het volgend niveau te brengen en je te helpen fantastische hoeden en hoofddeksels te maken met de kwaliteit en professionele afwerking die je klanten verlangen. Je maakt de meest vloeiende, lichtste en meest duurzame en snelste, met leer geblokte hoed ooit, met Fosshape, leer en enkele andere thermoplasten.

Als je de workshop voor beginners-thermoplastics vorig jaar al hebt gedaan, dan is dit de workshop voor jou!

 

Carole leert je de geavanceerde technieken en naast het blokken van leer zul je tijd besteden aan het maken van nieuwe trimmings/versieringen.

 

 

New Millinery Materials = 4 uren

 

Carole zal ook door een groot aantal nieuwe hoedenmaterialen gaan die op de markt zijn gekomen. Onder andere papieren capelines, vlak materiaal, silk backed poly, kurk materiaal, poly geweven stoffen etc.

Deze materialen zijn zeer interessant en een uitdaging om te gebruiken. Je moet echt de vaardigheden krijgen om ze goed te verwerken. Je zult de voordelen van deze nieuwe materialen gaan ontdekken door een hoed/fascinator te maken. Na de workshop ben je klaar om met deze nieuwe materialen een collectie te gaan maken.

 

De kosten voor deze workshop is Euro 225,00 inclusief BTW en inclusief koffie, thee en lunch.

Exclusief Euro 35,00 (excl. 21% BTW) voor de nieuwe materialen.

Carole neemt alle nieuwe materialen mee die nodig zijn voor de 1-daagse workshop. De kosten voor de materialen bedraagt 35,00 euro, exclusief btw, inclusief een capeline van Toyo en voorbeelden van andere nieuwe materialen en ½ meter Fosshape.

 

 

MEI 2019

Workshop Joke Velema - Abaca Silk techniques - 1 dag

Zaterdag 18 Mei 2019

 

In deze workshop gaan wij aan de gang met het prachtige Abaca Silk. Abaca Silk is een mix van zijde en abaca vezels. Deze prachtige stof is ideaal voor hoeden en versieringen. De unieke glas en levendige kleuren komen van de mix van het fijne zijde geweven met het bananen palmwezel. Abaca vezels zijn driemaal sterker dan katoen of zijde en hebben een extreem lange levensduur. Silk Abaca is fijn en soepel. Het kan vrij gevormd worden, geblokt of gebruikt worden om te draperen.

 

Wat gaan wij doen in deze workshop:

 • overtrekken basis button blok
 • afwerken van Abaca Silk
 • strikken maken - diverse vormen
 • ruffels/swirls
 • tijd over dan eventueel hoofdband/bloemen

 

De gehele omschrijving van deze workshop staat op Facebook maar wij sturen hem je graag toe. Email info@pierre-et-pierre.net

 

Kosten voor deze dag zijn Euro 250,00 inclusief BTW en inclusief 1 meter Abaca Silk, basis materialen lunch, koffie en thee.

JULI 2019

Workshop Buntal mat manipulation - freeform - 2 dagen met Louise Macdonald

Zaterdag 6 en Zondag 7 Juli 2019

 

Louise gaat ons dit jaar ook weer van alles leren. De eerste dag gaan wij een hoed maken van buntal mat zonder hoedenmal. In deze workshop leer je enkele technieken die je in staat stellen om een hoed te maken zonder mallen. Door middel van deze vaardigheden zul je in staat zijn je eigen unieke vormen te creeeren. Je kunt kiezen uit een van de twee vormen - Dior Brim of Shallow Boater.

 

De tweede dag gaan wij freeform randen en ook weer een hoed creeeren van buntal mats. Louise zal ervoor zorgen dat iedereen met een prachtige creatie weer naar huis kan gaan en met een koffer vol nieuwe technieken. Wil je de hele workshop omschrijving hebben stuur ons een email info@pierre-et-pierre.net of kijk op onze Facebook pagina onder events.

 

De kosten voor de workshop bedragen Euro 395,00 inclusief BTW, lunch, koffie, thee en basis materialen. Exclusief Euro 75,00 (3 buntal mats).

 

OKTOBER 2019

Workshop vintage technieken by Marie O'Regan - Organdie - 2 dagen met Joke Velema

Zaterdag 5 Oktober en Zondag 6 Oktober 2019

 

Wat is organdie. Organdie is een katoen materiaal wat op een bepaalde manier is geweven. Hierdoor heeft het een natuurlijke stevigheid. Met dit relatief goedkoop materiaal kun je prachtige creaties maken en versieringen. Ook is het gemakkelijk te verven.

 

In deze workshop leer je onder andere het rollen van organdie, toepassing met het gerolde materiaal, bloemen maken, bladeren rollen, creeeren van een uitgebalanceerde fascinator etc. Deze techniek heb ik geleerd van Marie O'regan. Zij voelt zich vereerd dat ik deze techniek die ik van haar geleerd heb doorgeef.

 

De kosten voor de workshop bedragen Euro 395,00 inclusief BTW, lunch, koffie, thee en basis materialen.  Wanneer je wilt kun je materialen kopen tijdens de workshop om zelf thuis aan de slag te gaan. Voor meer informatie vraag de volledige beschrijving aan van de workshop via info@pierre-et-pierre.net